LEADER SCAN MS 1: GROUND PENETRATING UWB RADAR (GPR)
ΚΟΥΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: Πολυχρηστικό, διαμορφώσιμο και αναβαθμίσιμο!
Το κουτί ελέγχου MULTI-APP αποτελεί το βασικό στοιχείο του συστήματος LEADER SCAN MS 1.
Πολυχρηστικό: Το MULTI-APP επιτρέπει την εναλλακτική χρήση έως και 5 εναλλάξιμων συσκευών USAR αναζήτησης. Ο διασώστης θα μπορεί να αλλάζει συσκευή ώστε να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές ανάγκες στο πεδίο.
Διαμορφώσιμο: Δημιουργήστε το δικό σας εξατομικευμένο σετ USAR επιλέγοντας μόνο τις συσκευές αναζήτησης που χρειάζεστε για τις επιχειρησιακές σας απαιτήσεις!
Αναβαθμίσιμο: Ενισχύστε το σετ USAR σας ανά πάσα στιγμή προσθέτοντας τις ελλείπουσες συσκευές αναζήτησης! Αυτή η συσκευή εντοπισμού επιτρέπει τον συνδυασμό των λειτουργιών ανίχνευσης κίνησης (ραντάρ UWB), σεισμικής ανίχνευσης (εξοπλισμός ακρόασης) και οπτικής αναζήτησης (κάμερες αναζήτησης).
ΚΥΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ (UWB) ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ!
Το LEADER SCAN MS1 είναι μια συσκευή εντοπισμού επιζώντων που χρησιμοποιεί ανίχνευση κινήσεων UWB για να ανιχνεύει τις κινήσεις που πραγματοποιούν τα άτομα κάτω από τα ερείπια: γρατζουνιές, χτυπήματα, απλές κινήσεις του στήθους λόγω αναπνοής ενός αναίσθητου θύματος, κλπ., και στη συνέχεια να εντοπίζει τη θέση τους.
Η συσκευή ραντάρ SCAN αποτελεί μέρος του συστήματος Ground Penetrating Radar (GPR). Η χρήση τεχνολογίας Υπερ-Ευρείας Ζώνης (UWB) επιτρέπει την αποστολή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μέσα από υλικά ώστε να εντοπίζονται διακυμάνσεις στις κινήσεις.
Ο αισθητήρας UWB (συσκευή SCAN) ερευνά την επιφάνεια των ερειπίων για να εντοπίσει κινήσεις στήθους ή χεριού των θαμμένων θυμάτων σε απόσταση έως 30 μέτρων σε ανοιχτό χώρο. Ανιχνεύει κινήσεις μέσα από 50 cm σκυροδέματος, αλλά και μέσα από άλλα υλικά όπως ξύλο, κεραμίδια, γυαλί, τούβλα, πλαστικά και άλλα. Αυτό επιτρέπει γρήγορη και αποδοτική ανίχνευση.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΗ
Αυτό το κιτ επιτρέπει την ανίχνευση κινήσεων κάτω από τα ερείπια μέσω του αισθητήρα ραντάρ UWB = συσκευή SCAN. Ωστόσο, είναι δυνατό να αναβαθμίσετε αυτό το κιτ αργότερα προσθέτοντας:
- την έγχρωμη κάμερα αναζήτησης (= συσκευή CAM) για οπτικό εντοπισμό θυμάτων,
- και/ή την κεφαλή θερμικής κάμερας (συσκευή TIC) για εντοπισμό/θερμική ανίχνευση θυμάτων,
- και/ή την αδιάβροχη κεφαλή κάμερας μέχρι βάθος 90 μ. (συσκευή RD90) για αναζήτηση θυμάτων εγκλωβισμένων σε υγρά ή υποβρύχια περιβάλλοντα,
- έναν ή περισσότερους σεισμικούς αισθητήρες (συσκευή SEARCH) για ανίχνευση δονήσεων που προκαλούνται από ανθρώπους κάτω από τα ερείπια.
ΕΠΙΝΩΤΙΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Το LEADER SCAN MS 1 συσκευάζεται σε σακίδιο, το οποίο τοποθετείται μέσα σε μια άκαμπτη, αδιάβροχη θήκη για να αντιμετωπίζει τις απαιτήσεις μεταφοράς και αποθήκευσης στις περιοχές επιχειρήσεων. Το σακίδιο επιτρέπει στον διασώστη να αφήνει τη βαριά θήκη στο σημείο του κέντρου διοίκησης. Ο εξοπλισμός παραμένει καλά προστατευμένος σε κάθε περίπτωση.
Το LEADER SCAN MS 1 συνδυάζει μία μονάδα ελέγχου MULTI-APP με έναν αισθητήρα ραντάρ υπερ-ευρείας ζώνης (συσκευή SCAN) για την ανίχνευση των κινήσεων ανθρώπων κάτω από τα ερείπια: γρατζουνιές, χτυπήματα, απλές κινήσεις του στήθους λόγω αναπνοής ενός αναίσθητου θύματος, κλπ.
ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ UWB RADAR
Το ραντάρ SCAN με τεχνολογία Υπερ-Ευρείας Ζώνης (UWB) σαρώνει την επιφάνεια των ερειπίων για την ανίχνευση κινήσεων (συνειδητών ή ασυνείδητων) ανθρώπων σε απόσταση έως 30 μ. χωρίς εμπόδια. Οι αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας ανιχνεύουν ακόμα και τις πιο μικρές κινήσεις και υποδεικνύουν το ακριβές βάθος στο οποίο βρίσκεται ο επιζώντας. Η τεχνολογία UWB χρησιμοποιείται για την ανίχνευση έντονων κινήσεων μέσα σε 1 μ. (π.χ. κινήσεις χεριών) έως 30 μ. χωρίς εμπόδια και ασθενών κινήσεων (π.χ. αναπνοή) έως 10 μ. χωρίς εμπόδια. Η συχνότητα των κινήσεων αναλύεται επίσης για τον προσδιορισμό αν αυτές αφορούν ανθρώπινη ζωή. Στέλνει ηλεκτρομαγνητικά κύματα μέσα από υλικά για να ανιχνεύσει διακυμάνσεις στις κινήσεις. Ανιχνεύει κινήσεις μέσα από 50 εκ. σκυροδέματος, ξύλου, κεραμιδιών, γυαλιού, τούβλων, πλαστικών και άλλων υλικών (Σημείωση: Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν μπορούν να περάσουν από μεταλλικές επιφάνειες ή νερό).
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ
Η κεραία του ραντάρ και τα ηλεκτρονικά του εξοπλισμού διάσωσης είναι τοποθετημένα σε μία μικρή, αδιάβροχη και αντικραδασμική θήκη. Ο αισθητήρας είναι ελαφρύς και συμπαγής, για να διευκολύνει τον χειρισμό και την αναζήτηση σε στενούς χώρους. Διαθέτει μπαταρία λιθίου-ιόντων με αυτονομία 4 ωρών.
2 ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Συνδέεται μέσω WiFi με εμβέλεια 30 μ., κάνοντας τον χειρισμό πιο εύκολο (εναλλακτικά, μπορεί να συνδεθεί με καλώδιο).
ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Η συσκευή SCAN διαθέτει 2 λειτουργίες αναζήτησης:
- Αυτόματη: Αυτόματη ανάλυση πολλαπλών προεπιλεγμένων περιοχών για την ανίχνευση έως και 7 ζωντανών ανθρώπων.
- Χειροκίνητη: Χειροκίνητη ανάλυση με επιλογή περιοχής αναζήτησης.
Ο ανιχνευτής θυμάτων LEADER SCAN MS 1 αποτελεί μέρος των ηλεκτρονικών συσκευών USAR που συνιστώνται από την INSARAG.


